Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Θα θέλαμε τις σκέψεις σας. Πιστεύετε ότι είναι αρκετό μόνο να την γιoρτάζουμε; Τι άλλο πρέπει να γίνει;

2 σχόλια:

Απαζίδης Λευτέρης είπε...

Χρειάζονται οι εορτασμοί και τα μνημόσυνα. Είναι απαραίτητα για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Άλλωστε είναι γνωστό ότι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν.

Όμως πρέπει κάτι να γίνει και με την εξωτερική μας πολιτική. Να πάψουμε να είμαστε το τρομαγμένο παιδάκι του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ και να απαιτήσουμε ή καλύτερα να εγγράψουμε υποθήκες στην Ανατολική Ρωμυλία, Βόρεια Ήπειρο, Μικρά Ασία, Πόντο, Κύπρο και γενικά όπου υπήρχε ελληνισμός.

Όταν λέω να εγγράψουμε υποθήκες δεν εννοώ να αρχίσουμε να διεκδικούμε αυτές τις περιοχές και να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Επειδή όμως ο κόσμος είναι ρευστός και δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει στο μέλλον (πχ πιο το μέλλον του Κράτους των Σκοπίων τα επόμενα 20 χρόνια)θα πρέπει να κάνουμε γνωστό στον Κόσμο (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ κτλ) ότι αν πχ διαλυθούν τα Σκόπια, η Ελλάδα έχει άμεσα συμφέροντα στα Νότια Σκόπια (αυτό είναι εγγραφή υποθήκης στο Παγκόσμιο Υποθηκοφυλακείο).

Η βασική αρχή της εξωτερικής πολιτικής όπως περιγράφεται από τον Θουκιδίδη είναι ότι δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις των Κρατών, όλα είναι μεγάλα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. πχ Οι Τούρκοι μπήκαν στα Ίμια και οι μισοί Έλληνες είπαν, ε! και τι έγινε. Το δε επίσημο Κράτος θυμώμαστε πως αντέδρασε. Το αποτέλεσμα ... Οι Τούρκοι την επόμενη μέρα διεκδικούσαν το μισό Αιγαίο και ...

GregoryGR είπε...

Δεν τη «γιορτάζουμε».
Είναι Ημέρα Μνήμης, αυτή τη μέρα τιμούμε τα θύματα της Γενοκτονίας.
Να προσέχουμε λίγο τι λέμε, διότι αυτοί που θέλουν τα το εκμεταλλευτούν, καραδοκούν.